Fabrikanten

Liqui-Moly voor 100% in handen van Würth-group

Liqui-Moly bedrijfsleider Ernst Prost

Eén van onze additieven fabrikanten, het Duitse Liqui-Moly, is rond de jaarwisseling officieel overgenomen door de eveneens Duitse Würth-group. De nu dus voormalig Liqui-Moly eigenaar Ernst Prost heeft besloten de resterende aandelen aan het sterke familiebedrijf te verkopen om zo de toekomst te kunnen garanderen.

De Würth-group

Zoals gezegd is de Würth-group een sterk Duits familiebedrijf. Het familiebedrijf werd in 1945 opgericht door Adolf Würth. Adolf stierf echter vrij snel na de oprichting, het bedrijf werd vervolgens door zijn 19-jarige zoon Reinhold overgenomen in 1954. In de jaren daarna werd het bedrijf uitgebreid tot een wereldwijde handelsorganisatie met ruim 400 vestigingen in 80 verschillende landen. De Würth-group had al een klein aantal aandelen van Liqui-Moly in handen ter ondersteuning van de additievenfabrikant, waardoor er al korte lijntjes waren tussen beide ondernemingen.

Ernst Prost

De voormalig eigenaar van Liqui-Moly, Ernst Prost, heeft naar eigen zeggen zelf toenadering gezocht tot de financieel gezonde Würth-group. Prost zegt hierover het volgende: “Daarmee zorg ik voor de continuïteit van Liqui Moly als er een tijd komt dat ik zelf niet meer aan het roer kan staan”. Prost blijft overigens gewoon bedrijfsleider en Liqui-Moly zal een zelfstandige onderneming blijven binnen de Würth-group.

Toekomst Liqui-Moly

Doordat Prost gewoon bedrijfsleider blijft en Liqui-Moly een zelfstandige onderneming zal worden binnen de Würth-group gaat er weinig veranderen bij de additievenfabrikant. De fabrikant zal nog steeds hun wereldwijd voor de auto gewilde producten blijven produceren en ontwikkelen.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen en/of opmerkingen? Laat hieronder gerust een reactie achter of neem rechtstreeks contact met ons op! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *